Recent onderzoek wijst uit dat meer groente en fruit de risico’s verkleint op diverse ziekten. Geldt dan: hoe meer groente en fruit, hoe beter? Of zit er een limiet aan? Lees hieronder hoe het precies zit.
Veel Nederlanders halen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit niet. Deze komt neer op twee stuks fruit en 300 gram groente. Uit onderzoek is gebleken dat een dagconsumptie van minstens 560 gram groente en fruit de kans op overlijden laat dalen met 42% in vergelijking met een inname van 80 gram. Dit komt omdat groente en fruit veel belangrijke voedingsstoffen bevatten die de kans op hart- en vaatziekten verminderen.
Ook laat onderzoek zien dat wanneer je meer eet dan de aanbevolen hoeveelheid van 560 gram groente en fruit het niet per se leidt tot een nog kleinere kans op ziekten. Het is dus niet per se nodig veel meer groente en fruit te eten, uiteraard is het ook niet gelijk ongezond mits je aan het eind van de dag niet veel te veel calorieën binnen krijgt.
Omdat veel Nederlanders deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheden niet halen, zijn hier een aantal tips om het makkelijker te maken.
De Vitaminebron D. van Willigen
Dokter Holtropstraat 157
3851 JJ Ermelo
0341-552593
KvK 08061841
Dinsdag | Ermelo | Raadhuisplein | 07:30-12:30 |